Poliranje brodova Zagreb


 

Zašto je čišćenje i poliranje trupa važno?

Zanemarivanje vaših potreba za poliranjem broda godinama će učiniti površinu izblijedjelom i bezličnnom, i dat će mu istrošeni izgled. U tom slučaju, oživljavanje sjajne završne obrade broda i stvaranje tvorničkog izgleda postaje nužnost.

Ukoliko poznajete tehniku i možete odvojiti nekoliko dragocjenih trenutaka svog užurbanog života, bio bi sjajan osjećaj vidjeti svoj čamac u svom najboljem sjaju. Ako ne, profesionalne usluge detaljnog uređenja plovila uvijek su tu kako bi vam olakšale posao i učinile vaš prljavi vodeni prijevoz potpuno novim.

Bez obzira na boju dna koju imate na svom trupu, razvit će se barem sloj biofilma. To su mikroorganizmi, obično bakterije, koji se skupljaju, a zatim se kao skupina vežu na obližnju površinu. Ovaj biofilm tada razvija sluzavu površinu kako bi se zaštitio. U teškim slučajevima, trupovi brodova također mogu skupljati morske alge i školjke.

Ako ste ikada pokupili komad morske alge na plaži, znate koliko može biti teška. To, u kombinaciji s težinom grubog premaza trupa, dovodi do nepotrebnog povećanog otpora koji rezultira većom potrošnjom goriva. Stoga podvodne površine vaših plovila moraju biti čiste kako bi one mogle učinkovito raditi. To ne samo da će vam uštedjeti novac na gorivu, već će vam omogućujući da date svoj doprinosu u borbi protiv klimatskih promjena.

 

Kada i koliko često trebate čistiti i polirati brod?

 

Poliranje brodova ovisi o veličini broda i stanju.

Nakon detaljnog pregleda se može reći koliko će trajati postupak poliranja broda.

Što je vaš trup izblijedjeli ili oksidiraniji, to više trebate polirati kako biste vratili izvornu boju trupa.

     
 

Srećom, sjaj se obično može vratiti.

 

Razmišljaš da nam dovezeš svoj brod na uređenje?


Rado odgovaramo na sve poruke (e-mail, SMS, WhatsApp) ipak kako smo uglavnom u studiju, više volimo da nas se kontaktira telefonom. Uglavnom, klikni na broj i nazovi nas. Ili nam pošalji poruku, odgovoriti ćemo prvom prilikom.


 

 

gdpr-image
Ova internet stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice prihvaćate naše uvjete korištenja.
Izjava o privatnosti