Dezinfekcija automobila ozonom


Uklanjanje neugodnih mirisa u automobilu

Dezinfekcija automobila ozonom je usluga je pri kojoj se upotrebom plinska Ozona (O3) uklanjaju mirisi, bakterije i virusi. Uz pomoć specijaliziranog generatora u vozilo se injektira plin na određeno vrijeme, ovisno o jačini mirisa. Kako plin ispunjava vaš automobil, mirisi se neutraliziraju a sve bakterije i virusi se otklanjaju. Tretmani ozonom najbolja su metoda za uklanjanje neugodnih mirisa u automobilu. S obzirom da se radi o plinu, on je u mogućnosti doći do unutrašnjih (skrivenih) otvora, daleko ispod sjedala, zasićenih tapetarijskih vlakana, i doći do svih kutova i područja do kojih se ne može doći standardnim načinom čišćenja.

Kako djeluje ozon?

Ozon je najmoćniji sterilant na svijetu. Ozon koristi kemijsku reakciju oksidacije za razbijanje neželjenih molekula. O3 je nestabilna molekula koja će, kada dođe u kontakt s nekom drugom molekulom bilo koje vrste, uništiti procesom oksidacije. Bakterije i virusi se uništavaju kada ozon dođe u kontakt sa staničnom stijenkom i razbija je na molekularnoj razini, učinkovito uništavajući stanicu u cijelosti.

Kada se odlučiti na dezinfekciju automobila ozonom?

Tretman ozona od strane vašeg detailera obavlja se uz pomoću ozonskog generatora. Obično se ovaj proces provodi slanjem specifičnih valnih duljina UV svjetla na atomima kisika. Generator će biti smješten u vaše vozilo onoliko dugo koliko je potrebno da se ukloni neugodan miris. Uklanjanje ozonskog mirisa je trajno, pod uvjetom da smo uklonili i izvor mirisa. Prije dezinfekcije ozonom, moramo temeljito očistiti vaš automobil. Važno je pobrinuti se da uzrok bilo kakvog mirisa bude riješen.

Dezinfekcija automobila ozonom otklanja sve naugodne mirise u automobilu.

Jedan od najvećih uzroka mirisa vozila koji se ne mogu ukloniti standardnim čišćenjem je duhanski dim. Fenol, nevidljiva kemikalija prisutna u sekundarnom dimu, odgovorna je za nadražaj očiju i dišnih puteva. Tretman ozonom u potpunosti će oksidirati preostali fenolni plin, učinkovito neutralizirajući miris. U tom slučaju miris se neće vratiti jer su molekule uništene, a ne maskirane ili filtrirane.

Nakon dezinfekcije automobila ozonom, koliko dugo Ozon ostaje u automobilu?

Ozon je plin koji će se otopiti nakon približno pola sata nakon tretmana, tako da nema rizika od izlaganja plinu u Vašem automobilu. Vozilo ćete preuzeti provjetrenoi i potpuno sigurno.

 

Razmišljaš da nam prepustiš svog limenog ljubimca na uređenje?


Rado odgovaramo na sve poruke (e-mail, SMS, WhatsApp) ipak kako smo uglavnom u studiju, više volimo da nas se kontaktira telefonom. Uglavnom, klikni na broj i nazovi nas. Ili nam pošalji poruku, odgovoriti ćemo prvom prilikom.


gdpr-image
Ova internet stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice prihvaćate naše uvjete korištenja.
Izjava o privatnosti